sobota 7. srpna 2010

LDT 2010 - 8. den


Dnešní den se náramně vydařil, předpovědi počasí sice nebyly příliš příznivé, ale hlavní vedoucí Vlastík opět natáhl nad Hustopečemi celtu, aby nepršelo, a tak jsme mohli dohnat to, co jsme včera zameškali. Dopoledne děti strávily běhací hrou, kdy hledaly klíče zavěšené na větvičkách v lese. Hra to byla sice celkem jednoduchá, ale nakonec se jednomu oddílu vůbec nepovedlo najít ten správný klíč.


Opět musíme pochválit naši kuchařinku Janičku, která nám uvařila, super mňamku, segedínský guláš a všichni jsme si nacpali bříška.
Po obědě jsme si opět dali turnaj v Petanque a dohráli jsme všechny zápasy mezi oddíly. V průběhu turnaje se hrála souběžně i bojovka s názvem- Přeneste vodu. Sledovat tuto hru byla opravdu legrace, celý oddíl totiž měl zavázány oči a jeden z družstva je navigoval od jednoho kyblíku k druhému a přenášeli vodu.

To nejlepší ovšem přišlo až večer, děti si během dne nashromáždily dřevo na vlastní táborák a na večeři měly za úkol, uvařit si vlastní kotlíkový guláš. Nevím, jak se gulášek povedl jiným oddílům, ale Osejtopolovi ho měli opravdu výborný...

Náš osmý táborový den měl tento program: dopoledne - hloubení studny, odpoledne - přeneste vodu a petanque turnaj, večer - oheň, příprava guláše. Jídelníček: snídaně - med, chléb a čaj, svačina - jablko a rohlík, oběd - hrstková polévka a segedinský guláš, svačina- puding s piškoty a čaj, večeře - kotlíkový guláš, chéb a čaj.