pátek 6. srpna 2010

LDT 2010 - 7. den


Sedmý táborový den a jeho program: dopoledne- dešťové zpívánky, odpoledne- výlet do okolí, večer- rej masek a diskotéka. Jídelníček: snídaně- šáteček a kakao, svačina- mrkev a rohlík, oběd- bramborová polévka, rizoto a kompot, svačina - müsli, rohlík a čaj, večeře- paštika, chléb a čaj.


Jak jedním slovem charakterizovat dnešní den? DÉŠŤ! Brzy ráno nás probudilo velice deštivé počasí. Během krátké chvíle se nám na táborovém place vytvořilo moře velikosti Bajkalu a proto jsme museli odsunout plánované hry a program, a museli jsme s dětmi sáhnout k náhradnímu programu. Konkrétně jsme děti usadili po snídani v jídelně a jejich úkolem bylo vytvořit si originální masky na večerní rej masek.

Později vytáhl náš hudebník Ondra kytaru a všichni společně trénovali písně k táboráku. Když se po obědě konečně počasí umoudřilo, vydali jsme se s dětmi na nedalekou štěrkovnu, na vycházku. Po cca kilometr dlouhém pochodu sice děti remcaly, že je bolí nožičky, ale když zjistily, že si mohou koupit nanuky byla únava rázem pryč.
A po návratu do tábora na nás čekal už jen slibovaný karneval a poté následovala diskotéka. Některé, dětmi vyrobené masky byly vskutku originální a pěkné, jiní zase své převleky chápali spíše jako nutnost, nicméně vítězové soutěže o nejlepší masku získali sladkou odměnu.


Zbylé fotografie: