středa 29. července 2009

LDT 2009 - 12. den

Opět krásné počasí. I když po ranním probuzení to tak vůbec nevypadalo, přes den nám vládlo zase krásné počasí, které nám zpříjemnilo den. Ranním programem byla výroba lampiónů, které si měl každý udělat podle sebe. Ty posloužili k večerní stezce odvahy, kdy ho měli položit k hrobu mrtvého rytíře, ke kterému měli dojít. Po výrobě, který trvala zhruba do svačiny se někteří odešli zchladit do řeky a někteří si šli doupravit své oddílové paloučky k závěrečnému hodnocení.

 Na oběd jsme si žaludky zaplnili špagetami se sýrem. V odpoledním klidu šla už na většině vidět únava, hlavně na sboru vedoucích, když ihned po obědě usnuli na louce před stany. V odpolední hře probíhal odkup výrobků, které si měly děti udělat na závěrečný Jarmark. Odkup provedla zdravuška Jarka, která jim za jejich díla patřičně zaplatila zlaťáky.


Pak už byl čas vyhrazen jen pro volbu táborové MISS a MISSÁKA. Vítězi se nakonec stali Andrea Kupková a Lukáš Ligocký, v divácké volbě MISS sympatie zvítězila Barča Šmírová. Vítězové si kromě věcných cen a poukazů mohli pochutnat na výborné večeři, kterou jim speciálně připravila naše kuchařka Jana. Postupně pak všichni odcházeli na stezku kde prokázali svou
nebojácnost.