čtvrtek 10. července 2008

LDT 2008 - 13. den

13.táborový den na táboře oslavil své 14. narozeniny Martin Kaděrka, který podle našich zvyků, dostal "hobla" v podobě spršky. V dopolední hře "Svatý grál na dosah", kde si všichni prošli jednotlivě stanovištěm. Stanoviště byly typu poznej rozdíly na obrázku, gramatický test, test inteligence, chůze po kamenech s udržením tajemství (nesměli promluvit při chůzi po ostrých kamenech) a jiné. Tuto soutěž společnými silami vyhráli Templáři.

Po obědě s kynutými knedlíky a fazolovou polévkou, měly děti chvíli čas na vyhledání svých ztracených věcí, rozdání kontaktů pro nové kamarády a napsání dopisů do obálek pro všechny, komu chtěly něco sdělit, buď kladného či záporného. Může to být anonymní či s podpisem. Po této rychlé akci, si děti šly nasbírat a nachystat dřevo na oheň, protože je čekalo opékání kuřat. Všichni se snažili, neboť je čekala odměna v podobě křupavých kuřecích stehýnek a prsíček.

Po večerním nástupu, jsme se sešli na louce, kde už netrpělivě čekal Bůh Slunce, kterému měli jako oddíl předvést něco, co ho uchvátí natolik, aby právě jejich oddílu dál největší část mapy, vedoucí ke Svatému Grálu, který budou hledat zítra. Někdo donesl Bohu dokonce jednu svou členku jako Sluneční pannu, nejvíc se však Bohu zalíbil oddíl Templářů, který donesl dokonce čerstvý sníh a ukázal Slunci svou pravou tvář během celého dne, a to v podobě východu, odpoledního Slunce a západu. Ti do zítřejšího hledání Svatého Grálu, půjdou se 4-mi kousky mapy (z 10). Poté následovala večerní hygiena a ..... dobrou noc.


Foto: