pátek 11. července 2008

LDT 2008 - 14. den

Tááák a máme tady poslední den kdy se bude něco dít na táboře. A že se bude dít hodně, závěr celotáborové hry, vyhodnocování, vyhlašování nejlepších bojovníků atd. atd. A uvědomilo si to i počasí a od samého rána už nás olizovalo svými slunečnými paprsky. Po snídani, kdy bylo třeba ještě naposled naškrábat brambory na oběd, se děti pustily do poslední závěrečné hry o Svatý Grál.

Účelem bylo projít čtyřmi stanovišti, kde mohli dostat další 4 kousky mapy k pokladu. Po těchto stanovištích ještě v lese mohli najít zbývající kousky (celkem jich bylo 10). Jako první mapu našli Vermuti, kteří si tím hodně pomohli v bodování v celotáborové hře. Ovšem zatím jim však celkové výsledky ještě nebyly prozrazeny. Po lehké svačince si měl každý napustit vodou své vodní bomby, aby mohl být vyzbrojen na závěrečnou bitvu proti vedoucím.

Bitva přišla vhod, hlavně kvůli tropickému počasí, kdy teplota na bitevním poli byla přes třicet stupňů. Vyhrál každý, kdo byl víc než smočen a hlavně zdravý. Po obědě kdy jsme si pochutnali na bezkonkurenční sekané s bramborem a okurkem následoval odpolední klid, po něm čas na balení a od 17.hodiny nastalo vyhlašování všeho co se vyhlašovat ještě dalo.
Byly ohodnoceni nejpořádnější stany, nejlepší 3 členové jednotlivých oddílů a hlavně nejlepší oddíly. Tím nejlepším oddílem se stali Templáři, ale opravdu jen o prsa, protože i když celou dobu měli jasnou převahu ale v závěru byly skoro dosaženi jiným oddílem. Vítězné družstvo se mohlo radovat z největšího podílu na sladkých pamlscích, na věcných odměnách a hlavně jako jediní na sladkém dortu a na šampusu (dětském).

 Po večeři následovala úplně poslední táborová diskotéka, kde to pořádně všichni rozjeli a tancovalo se dlouho do noci.