středa 4. srpna 2010

LDT 2010 - 5. den


Pátý táborový den, jeho program byl následující: dopoledne - návštěva radychtivého okolí, odpoledne - kšiltovkový lakros, večer - AKÉTOKSID. Jídelníček: snídaně- vánočka a bílá káva, svačina- fruko a rohlík, oběd- fazolová polévka a kynuté knedlíky, svačina- ovoce, rohlík a čaj, večeře- chléb s kedlubnem, čaj.



Tento den byl zpočátku spíše zatažený a pošmourný, nicméně dětem se razantně zlepšila nálada, když se dověděly, že programem na dopoledne je návštěva nedaleké vesnice. Všichni se velmi rychle sbalili a vyrazili na tří kilometrový pochod za dobrodružstvím (některé oddíly si cestu krátily dokonce zpěvem). V Hustopečích nastala po vyhlášení rozchodu opravdová nakupovací mánie a prodavači i prodavačky nestačili doplňovat zboží do regálů.

Výsledkem dnešního výletu bylo naprosto vybílené hračkářství, dva obchody s potravinami bez zásob a pro nás i pro děti hlavně super zážitek.
Po vydatném odpočinku, který následoval po výtečném obědě od kuchařky Janičky, jsme odpoledne strávili spíše sportovně. Byl vyhlášen turnaj v čepicovém lakrosu, tahle modifikovaná verze děti moc bavila a užili jsme si spoustu legrace.

A večer? Stačí vyluštit tuto hádanku: AKÉTOKSID, dětem to chvíli trvalo, ale pak pochopily správně, že se bude tančit a proto větší děti vyklidily jídelnu a první letošní táborová diskotéka mohla začít. Děti tančily, seznamovaly se s ještě neznámými kamarády a užívaly si to.