pondělí 27. července 2009

LDT 2009 - 10. den


Dobrý den přátelé.
......a zase brambory :-) Po klasické rozcvičce a klasické snídani přišlo klasické škrábání brambor. V dopoledním programu bylo zajímavé vystoupení policejních zásahových psů. Děti mohli shlédnout ukázku toho, čeho všeho jsou jsou tito pejsci schopni. Někteří to znali z loňska, někteří to viděli poprvé. Sami se pak mohli stát i figurantem při zásahu psa na pachatele.

Šli do toho nakonec naše zdravotnice Jarka(nedobrovolně) a pak i instruktor Šimon (dobrovolně). Při svačině následovala diskuze s policejními psovody, kdy děti pálily jednu otázku za druhou, mnozí si však pletly realitu s filmem a
počítačovými hrami. Nakonec si mohli vyzkoušet i neprůstřelnou vestu a ti šťastnější dokonce i vystřelit z policejní pistole. Po svačině následovaly klasické skupinové hry táborové.


Po obědě, kdy jsme si pochutnali na bramboračce a koprové omáčce a s bramborem jsme se pustili do další bojovky s názvem Cesta za němým, kdy během svačiny byl z každého oddílu unesen jeden člen plus instruktor na určité místo, ztama se musel vrátit a mlčky, bez promluvení musel co nejrychleji přesvědčit ostatní, aby ho následovali. Vyhrál ten oddíl, který se vrátil v co nejrychlejším čase a splnil ještě úkol, který měl napsaný v indícii.


Tu museli rozluštit. Vítězem se stali Seržanti (3.oddíl) Turkopolové (1.oddíl). Hned nato jsme se šli zchladit do studené Bečvy. Po večeři jsme si zahráli netradičně Člověče nezlob se. Nezvykle se u toho všichni dostatečně unavili. Dnes nám vládlo pěkné počasí, zhruba kolem 24stupňů ve stínu.