pondělí 7. července 2008

LDT 2008 - 10. den

Vstávání s datem 7.7.08 bylo opět započato rutinní rozcvičkou a po snídani, chléb se sýrovou pomazánkou, jsme se vydali na výlet do obce Hustopeče nad Bečvou. Ti starší už věděli kam zajít a co kde sehnat, a tak poradili i těm "novým", co kde můžou sehnat a nakoupit.

Hitem nákupů letošního roku byly hračky Bey Blade a čokoládová vajíčka Kinder Joy, a kdo chtěl být in musel tam najít některou z postaviček z oblíbeného animovaného seriálu Simpsonovi. Zpáteční návrat nám trochu znepříjemnil malinký deštík, který ale zesílil až po našem příchodu do tábora, tak jsme z toho docela vyvázli.
Po rizotu na oběd a odpočinku v odpoledním klidu, jsme se pustili do hry s názvem "Fakta o pyramidě", kde po správném splnění úkolu se dověděli zajímavosti o pyramidách, například, že dvojnásobek podstavy pyramidy děleno výškou je 3,14159=(pí). Z toho lze vysoudit, že už v té době bylo myšlení na vysoké úrovni.
Po večerní krupici, se uskutečnila první soutěž, kde se utkali nejlepší táboroví zpěváci v soutěži Superstar. V této soutěži se na 1.místě umístil Jakub Somerlík z Templářů, takže pro svůj oddíl dostal užitečné body do celotáborové hry. Cenu diváku vyhráli Barča Dostálová s Pavlou Buchtovou. Po večerní hygieně si děti ustlaly ke spánku.