pondělí 2. srpna 2010

LDT 2010 - 3. den

Třetí táborový den jsme se vzbudili do krásného počasí. Teplota nám v noci  neklesla pod solidních 17 °C. Včera se už občané řádně připravili na noc a tak si po ránu nikdo na zimu nestěžoval. Po budíčku, který  byl v obvyklou hodinu(7.00), občané Kocourkova absolvovali tolik oblíbenou rozcvičku a pak obvyklé kolečko - ranní hygiena, úklid, snídaně (vajíčková pomazánka, chléb, čaj). V 8.30 byl nástup, kde se občané dozvěděli, co budou dnes dělat. V rámci dopoledního programu museli všichni zapojit své mozkové závity a vymysleli družinové pokřiky a Kocourkovskou hymnu.

Poté, co se už všem kouřilo z hlav následoval oběd (kuřecí vývar s nudlemi a kuře na paprice s těstovinou). Po vydatném obědě si občané odpočinuli a po svačince začali stavět radnici. Vzhledem k jejich šikovnosti a obratnosti ještě zvládli hrát spoustu různých jiných her na hřišti. Pak se všichni hladoví občané nahrnuli do hostince U kocoura, kde vyplenili zásoby (chléb se sýrem, čaj).
Po večeři se občané Kocourkova učili něco o topografii, neboť za pár dní absolvují branný závod s buzolou a kdo nedával pozor, tak se asi ztratí!!! Teplota nyní, okolo 21 hodiny je 21°C - to nás čeká příjemná, teplá noc. Než občané ulehnout do svých postelí, zahrají si ještě noční hru.



Poslední fotografie: