úterý 21. července 2009

LDT 2009 - 4. den


Dobrý den drazí rodičové, prarodičové, známí a přátelé našich dětí.

Po ránu opět krásné a tentokrát oproti včerejšku i teplé počasí tak jsme na ranní rozcvičku mohli vyrazit v kraťasech a tričku :-) Dnes nás čekala první velká bojovka kdy se všichni museli vcítit do situace, že jsou na pustém ostrově a musí se dopravit  na pevninu pomocí voru.

Bojovka byla týmová kde musely děti projevit skupinovou spolupráci. Na naplněných PET lahvích, které musely běžet naplnit celých 600m tam a 600m zpět jely jakoby na vodě na voru, odrážejíc se pomocí pádla. Každý oddíl měl k dispozici pouze 20 lahví. Jeden na voru, další dva mu podkládali lahve pod vor. Pak výměna a předávka štafety další trojici. Poté následovala další část, kdy ve skupině a v určité poloze, musely projít část lesa bez rozpojení (v lodi).
Po obědě (hovězí na kmíně s rýží) jsme měli za úkol si každý osedlat koně a tak bylo odpoledne zaplněno tím, že jsme vyráběli hlavu koně, kterou jsem pak připevnili na hůl a večer byla při nástupu slavnostní přehlídka jízdy jednotlivých družin. Celý den netušil nikdo jaký bude závěr dne a když se po slavnostní přehlídce děti dozvěděly, že je ještě čeká oblíbená diskotéka nastal neuvěřitelný výbuch radosti. A tím den skončil.


Fotogalerie: