neděle 29. července 2007

LDT 2007 - 2. den

Druhý táborový den začal o to lépe než první skončil. Počasí nám začalo přát a od rána svítilo sluníčko. Děti vstávaly brzo ráno, jak je již zvykem první dny na LDT, než se dostatečně unaví. Zažily svou první rozcvičku. Některým se to moc nelíbilo, ale nakonec všichni nezdární piráti cvičit začali. Dnešním dnem děti začaly žít v táboře podle denního režimu. Po rozcvičce následovala ranní hygiena, úklid a snídaně(chléb s marmeládou, kakao). Dopolední program zahajujeme nástupem, na kterém se děti dozví co budou celý den dělat. Hned po nástupu děti škrábaly brambory na oběd. Všechny byly moc šikovné, ale jeden extra pirát hvězda ve škrábání brambor přijel až odpoledne, tak to nemělo ten správný náboj.

 Následoval dopolední program - etapová hra Piráti nejen z Karibiku - všichni vyráběli pirátské vlajky. Letos děti soutěží samy za sebe a zároveň za celou svou pirátskou skupinu. Získávají postupně pirátský poklad. Po obědě(česneková polévka, francouzské brambory) děti měly odpolední klid a tak si pěkně odpočinuly ve stínu. Odpoledne je čekal náročný program na paloučcích, které si musí vybudovat a upravit a následně chvilka strávená na hřišti, kde závodily v různých dovednostech.

Po večeři (chléb, rybí pomazánka, čaj) následoval večerní program. Ten byl vyplněn diskotékou, na které se všichni dostatečně vydováděli. Večerku jsme bohužel absolvovali za deště. Po celý den jsme zde měli 22 - 25 °C. V noci bylo nejméně 17°C.